 A chocolate box cost £6.00. If there are 30 chocolates in the box, how much does each chocolate cost?

# Numbers - Multiplication and Division

This Math quiz is called 'Numbers - Multiplication and Division' and it has been written by teachers to help you if you are studying the subject at middle school. Playing educational quizzes is a fabulous way to learn if you are in the 6th, 7th or 8th grade - aged 11 to 14.

It costs only \$12.50 per month to play this quiz and over 3,500 others that help you with your school work. You can subscribe on the page at Join Us

Dividing numbers quite often produces a 'leftover' number. This is called a remainder. It is worth revising the multiplication tables until you know the answers by heart!

Try this Math quiz on Multiplication and Division to get you up to speed.

1.
A CD case holds 15 CDs. How many cases are needed to store 100 CDs?
5
6
7
8
15 x 6 = 90, but there are 10 CDs leftover - these will be stored in the seventh case.
2.
To get 250, what must 50 be multiplied by?
5
10
15
20
3.
Delilah earns £8.40 an hour. If she works 40 hours a week, how much does she earn per week?
£300
£336
£380
£500
4.
Sam buys 4 boxes of chocolates. Each box holds 30 chocolates. How many chocolates are there in total?
34
60
90
120
4 x 30 = 120
5.
A chocolate box cost £6.00. If there are 30 chocolates in the box, how much does each chocolate cost?
2p
10p
20p
50p
£6.00 = 600p. 600 / 30 = 20
6.
What is 92 x 65 / 10?
500
550
598
600
7.
What is 123 x 123?
12,300
14,401
15,129
17,665
8.
What is the remainder of 75 / 4
2
3
5
9
18 x 4 = 72. 75 - 72 = 3
9.
Sam bought 4 boxes of chocolates at £6.00 each. How much did he spend altogether?
£12.00
£16.00
£20.00
£24.00
4 boxes at £6.00 each. 4 x 6 = 24
10.
What is the remainder of 628 / 9?
7
10
13
17
628 / 9 = 69 with a leftover number of 7
Author:  Frank Evans