Ladies and Gentlemen, get your thinking caps on because it's quiz time! Are you ready to take on the challenge of addition and subtraction in the realms of weights, measures, and currency? Each question holds a mathematical puzzle to be solved and is sure to test your prowess. Whether you find maths a piece of cake or a tough nut to crack, this quiz is for you. So dive in, answer away and remember – Maths is only as hard as you make it!

1 .

There are 800 students in a school. 350 are girls. How many boys are in the school?

350

400

450

500

If you subtract the number of girls (350) from the total number of students (800), you will get the number of boys, which is 450.

2 .

A biscuit weighs 85g, how much will 9 biscuits weigh?

750g

765g

775g

850g

One biscuit weighs 85g. Therefore, 9 biscuits will weigh 9 x 85g = 765g.

3 .

A sack of rice weighs 16kg. If you split it equally into 4 parts, how much does each part weigh in kg?

1kg

2kg

3kg

4kg

When the 16kg is split into 4 equal parts, each part will weigh 16kg ÷ 4 = 4kg.

4 .

From the number 3,659, subtract 1,832. What number is left?

1,826

1,827

1,828

1,829

If you subtract 1832 from 3659, you get 1,827.

5 .

Your mum made 132 cupcakes and sold 89 at the bake sale. How many cupcakes are left?

33

43

53

63

Subtract 89 cupcakes from the original 132 to find out how many are left. 132 - 89 = 43.

6 .

Add 12,345 to 6,754. What do you get?

17,999

18,999

19,099

19,199

Adding 12,345 and 6,754 equals to 19,099. If you get confused, add the columns starting from the right; units, tens, hundreds and so on.

7 .

If a toy car costs £8.50 and you have only £5. How much more money do you need to buy the toy car?

£2.50

£3.00

£3.50

£4.00

To find the amount needed, subtract the money you already have (£5) from the cost of the toy car (£8.50). The resulting difference, £3.50, is the amount you need more.

8 .

What is the sum of 47 and 53?

90

100

110

120

Adding 47 and 53 equals 100. If you're not sure, break it down. For example, add the tens first (40 + 50 = 90) then add the units (7 + 3 = 10). Finally, add these two together (90 + 10 = 100).

9 .

If you had a 2 litre bottle of water and you poured out 750ml, how much water would be left in litres?

1 litre

1.25 litres

1.5 litres

2 litres

Think that each 1,000ml is equal to 1 litre. So, 750ml is 0.75 litres. Therefore, 2 (whole litres) minus 0.75 (750ml in litres) leaves you with 1.25 litres.

10 .

If you had £3.25 and you spent £1.75, how much money have you got left?

£1.00

£1.25

£1.50

£1.75

Subtraction is the key here. Subtract £1.75 from £3.25 and you are left with £1.50.

**Unlimited Quizzes Await You! 🚀**

Hey there, quiz champ! 🌟 You've already tackled today's free questions.

Ready for more?

Ready for more?

🔓 Unlock UNLIMITED Quizzes and challenge yourself every day. But that's

not all...

not all...

🔥 As a Subscriber you can join our thrilling "Daily Streak" against other

quizzers. Try to win a coveted spot on our Hall of Fame Page.

quizzers. Try to win a coveted spot on our Hall of Fame Page.

Don't miss out! Join us now and keep the fun rolling. 🎉

**Unlimited Quizzes Await You! 🚀**

Hey there, quiz champ! 🌟 You've already tackled today's free questions. Ready for more?

🔓 Unlock UNLIMITED Quizzes and challenge yourself every day. But that's not all...

🔥 As a Subscriber you can join our thrilling "Daily Streak" against other quizzers. Try to win a coveted spot on our Hall of Fame Page.

Don't miss out! Join us now and keep the fun rolling. 🎉