UKUK USUSIndiaIndia

Every Question Helps You Learn

Join Us
Streak
Leading Streak Today
Your Streak Today
Streak
Leading Streak Today
Your Streak Today

Practice - Addition and Subtraction - 07

Hello, bright minds! Ready for a fun maths challenge? This quiz will test your addition and subtraction skills. Just remember, this is not just about getting the answers right – it's also about learning and having fun! So, put on your thinking caps, grab a pencil and paper if needed, and let's get started. Good luck!
1.
Sally read 150 pages of a book in the morning and read another 76 pages in the evening. How many pages did she read in total?
216
226
236
246
When you add the number of pages she read in the morning (150) to the number she read in the evening (76), you get a total of 226 pages read.
2.
What is 134 + 87?
211
221
231
241
When you add 134 and 87, you get 221.
3.
What is 45 + 60?
95
105
110
115
This is simple addition! When you add 45 and 60, you get 105.
4.
What is the sum of 379 and 523?
892
902
912
922
When you add 379 and 523, the sum is 902.
5.
If a packet of biscuits costs £3 and you buy 4 packets, how much will you spend in total?
£10
£12
£14
£16
When you multiply the cost of one packet (3) by the number of packets (4), you get £12.
6.
Subtract 90 from 175.
75
85
95
105
175 minus 90 equals 85.
7.
Subtract 225 from 500.
255
265
275
285
500 minus 225 equals 275.
8.
What's the total of 750g and 300g?
950g
1,050g
1,150g
1,250g
When you add 750g and 300g, you get a total of 1,050g.
9.
You have £58. You spent £30 on a toy. How much money do you have left?
£18
£28
£38
£48
Subtract the amount you spent (£30) from the total amount you had (£58). So, you have £28 left.
10.
Tom had £45. He spent £18 on a cinema ticket and £10 on popcorn. How much money does he have left?
£7
£12
£17
£22
Subtract the total amount Tom spent (18 + 10 = £28) from the amount he initially had (£45). So, he has £17 left.
Author:  Graeme Haw

© Copyright 2016-2024 - Education Quizzes
Work Innovate Ltd - Design | Development | Marketing