Hello, young mathematicians! Are you ready for a thrilling ride through the world of addition and subtraction? Get set to crunch numbers, add up pounds and pence, and work with fractions. You'll find it fun, challenging, and educational. This 10-question quiz is designed especially for you, KS2 students. Good luck!

1.

What is the sum of 34 + 56?

70

90

80

75

Add the numbers column by column, starting from the right. Remember to carry over if the sum exceeds 10.

2.

Susie has £12 and she spends £4.50. How much does she have left?

£8.00

£7.50

£7.00

£8.50

Subtract the amount spent from the total amount Susie has. £12.00 - £4.50 = £7.50.

3.

What is the sum of 38 and 15?

43

53

63

73

When you add 38 and 15 together you get 53.

4.

If you have 15 marbles and your friend gives you 4 more, how many marbles do you have in total?

9

19

20

21

Simply add the marbles given by the friend to the marbles you already have: 15 + 4 = 19.

5.

Tom has £35. He spends £12 on a book and £8 on a toy. How much does he have left?

£15

£20

£17

£18

First add the cost of the book and toy to find the total amount spent (£12 + £8 = £20). Then subtract this from Tom's initial amount (£35 - £20 = £15).

6.

Convert the fractions to have the same denominator and then add.^{1}⁄_{2} is the same as ^{3}⁄_{6} and ^{2}⁄_{3} is the same as ^{4}⁄_{6}. So, ^{3}⁄_{6} + ^{4}⁄_{6} equals ^{7}⁄_{6}.

7.

Subtract 7 from 20. What do you get?

15

13

14

12

20 minus 7 equals 13.

8.

The difference between 50 and 20 is what?

30

35

40

25

The difference between two numbers is found by subtracting the smaller number from the larger number. So, 50 - 20 = 30.

9.

55 - 45 =

10

15

30

20

The result of subtracting 45 from 55 is 10.

10.

23 + 42 =

65

63

74

60

Add the numbers column by column. 23 + 42 equals 65.