Hello maths whizzes! Are you ready to put your multiplication and division skills to the test? We've got ten fun and challenging questions ready for you. So roll up your sleeves, sharpen your pencils, and get ready for a maths adventure. Let's see how you fare. Have fun and good luck!

1 .

After bringing 18 sweets, James decides to divide them equally among his 3 best friends. How many sweets does each friend get?

5

6

7

8

James distributes 18 sweets to 3 friends equally. Therefore, the number of sweets each friend gets is: 18 divided by 3 equals 6.

2 .

Jack bought 3 packs of marbles, each containing 9 marbles. How many marbles does he have now?

18

27

36

45

Another multiplication problem. Multiply the number of packs (3) by the number of marbles in each pack (9) to get the total (27).

3 .

A dinner party is being organised. If there are 12 people and each person eats 3 sausages, how many sausages are needed in total?

24

36

48

60

You multiply the number of people by the number of sausages each person eats. So 12 people times 3 sausages equals 36 sausages.

4 .

If a delivery van carries 8 boxes and there are 48 boxes to deliver, how many trips will the van make?

4

5

6

7

This is a division problem. Divide the total number of boxes (48) by the number the van can carry (8) to find out the number of trips needed (6).

5 .

If a sports game lasts for 4 hours and takes 3 breaks of 15 minutes each, how many minutes of playtime are there in total?

195

210

225

240

First, convert hours into minutes: 4 hours is 240 minutes. Then subtract the time spent on breaks: 3 breaks times 15 minutes equals 45 minutes. So 240 minus 45 equals 195 minutes of playtime.

6 .

What is the result of 40 divided by 10?

3

4

5

6

When 40 is divided by 10, the answer is 4.

7 .

If a cake is divided into 8 equal slices, what fraction of the cake do you have if you take 2 slices?

Taking 2 slices out of 8 gives you a fraction of ^{2}⁄_{8}, or ^{1}⁄_{4} of the cake.

8 .

What is 9 times 5?

35

40

45

50

Multiplying 9 by 5 gives you 45.

9 .

If John has 6 boxes with 5 apples in each, how many apples does he have in total?

25

30

35

40

This is a multiplication problem. Multiply the number of boxes (6) with the number of apples in each box (5) to get the total number of apples (30).

10 .

Linda earned £63 by working for 9 hours. How much does she earn per hour?

£5

£6

£7

£8

£63 divided by 9 hours equals £7 per hour. So Linda earns £7 per hour.

**Unlimited Quizzes Await You! 🚀**

Hey there, quiz champ! 🌟 You've already tackled today's free questions.

Ready for more?

Ready for more?

🔓 Unlock UNLIMITED Quizzes and challenge yourself every day. But that's

not all...

not all...

🔥 As a Subscriber you can join our thrilling "Daily Streak" against other

quizzers. Try to win a coveted spot on our Hall of Fame Page.

quizzers. Try to win a coveted spot on our Hall of Fame Page.

Don't miss out! Join us now and keep the fun rolling. 🎉

**Unlimited Quizzes Await You! 🚀**

Hey there, quiz champ! 🌟 You've already tackled today's free questions. Ready for more?

🔓 Unlock UNLIMITED Quizzes and challenge yourself every day. But that's not all...

🔥 As a Subscriber you can join our thrilling "Daily Streak" against other quizzers. Try to win a coveted spot on our Hall of Fame Page.

Don't miss out! Join us now and keep the fun rolling. 🎉