Welcome to our Maths Quiz designed for Key Stage 2 students! It's all about multiplication and division – two core skills you'll need in many areas of life. So, get your thinking caps on, have a go, and be ready to become a multiplication and division superstar! Remember, it's okay if you don't get everything right. The most important thing is to learn and have fun!

1 .

What number do we get when we multiply 6 by 7?

13

42

27

35

Performing multiplication on 6 and 7, we get 42.

2 .

Charlie has 20 stickers and wants to split them evenly between 4 friends. How many stickers does each friend receive?

6

4

5

7

When we divide 20 stickers evenly between 4 friends, each friend will receive 5 stickers.

3 .

Which of the following shows the correct way to share 36 apples equally between 9 people?

9 x 4 = 36

36 x 9 = 4

9 ÷ 4 = 36

36 ÷ 9 = 4

In this example, we are sharing, or dividing, 36 apples between 9 people. Thus, 36 divided by 9 equals 4 apples each.

4 .

If you have £36 and you divide it equally between 4 friends, how much does each friend get?

£10

£9

£12

£8

Dividing £36 equally among 4 friends means each friend gets £9.

5 .

What is 10 times 5?

15

150

50

500

We multiply numbers by multiplying the digits and placing the result in the appropriate place value. In this case, 10 times 5 equals 50.

6 .

Charlie has 6 boxes, each containing 3 marbles. How many marbles does Charlie have in total?

9

18

12

21

We multiply the number of boxes by the number of marbles in each box to find the total. In this case, 6 times 3 equals 18.

7 .

If Michelle buys 5 packets of stickers and each packet contains 7 stickers, how many stickers does Michelle have?

20

35

25

32

Multiply the number of sticker packs (5) by the number of stickers in a pack (7) to get the total number of stickers. So, 5 times 7 equals 35 stickers.

8 .

What number do we get when we multiply 0 by 7?

0

7

1

77

Multiplication with zero always results in zero. Therefore, any number multiplied by zero equals zero.

9 .

A box of chocolates costs £12. How much would 7 boxes cost?

£72

£82

£84

£92

To find the cost of 7 boxes, we multiply the cost of one box (£12) by 7. This gives us £84.

10 .

If you divide 90 by 6, what do you get?

15

14

16

20

Division is the process of splitting up a number into equal parts. Here, if you share 90 into 6 equal parts, each one will have 15.

**Unlimited Quizzes Await You! 🚀**

Hey there, quiz champ! 🌟 You've already tackled today's free questions.

Ready for more?

Ready for more?

🔓 Unlock UNLIMITED Quizzes and challenge yourself every day. But that's

not all...

not all...

🔥 As a Subscriber you can join our thrilling "Daily Streak" against other

quizzers. Try to win a coveted spot on our Hall of Fame Page.

quizzers. Try to win a coveted spot on our Hall of Fame Page.

Don't miss out! Join us now and keep the fun rolling. 🎉

**Unlimited Quizzes Await You! 🚀**

Hey there, quiz champ! 🌟 You've already tackled today's free questions. Ready for more?

🔓 Unlock UNLIMITED Quizzes and challenge yourself every day. But that's not all...

🔥 As a Subscriber you can join our thrilling "Daily Streak" against other quizzers. Try to win a coveted spot on our Hall of Fame Page.

Don't miss out! Join us now and keep the fun rolling. 🎉