UKUK USUSIndiaIndia

Every Question Helps You Learn

Join Us
Streak
Leading Streak Today
Your Streak Today
Streak
Leading Streak Today
Your Streak Today

Practice - Time - 09

Hello young learners! Here's a fun quiz for you on the topic of 'Time'. See how many questions you can answer. It'll be fun, promise! So get ready for an exciting race against the clock.
1.
Lucy started her homework at 4:30 PM and finished at 5:15 PM, how long did she spend on her homework?
30 minutes
45 minutes
1 hour
1 hour and 15 minutes
Lucy finished her homework 45 minutes after starting it.
2.
What time will it be 15 minutes after 11:30?
10:45
11:45
12:30
11:00
Adding 15 minutes to 11:30 gives us 11:45.
3.
If you go to bed at 8:30 PM and wake up at 8:30 AM, how many hours of sleep do you get?
8 hours
10 hours
12 hours
14 hours
From 8:30 PM to 8:30 AM is 12 hours, so you would get 12 hours of sleep.
4.
There are 60 seconds in a minute. How many seconds are in half a minute?
20 seconds
30 seconds
40 seconds
50 seconds
Half of 60 is 30, so there are 30 seconds in half a minute.
5.
If it is now 2:45 PM, what time will it be in 3 hours?
4:45 PM
5:45 PM
6:45 PM
7:45 PM
Adding 3 hours to 2:45 PM gives us 5:45 PM.
6.
How many seconds are there in a minute?
100 seconds
60 seconds
120 seconds
80 seconds
There are 60 seconds in a minute.
7.
How many hours are there in two days?
24 hours
36 hours
48 hours
60 hours
There are 24 hours in one day, hence there are 48 hours in two days.
8.
How many minutes are there in an hour?
60 minutes
120 minutes
100 minutes
90 minutes
There are 60 minutes in an hour.
9.
If it's 8:10 now, what time was it an hour ago?
9:10
7:10
8:00
7:30
An hour before 8:10 would be 7:10.
10.
How many minutes are there from 6:40 to 7:00?
10 Minutes
20 Minutes
15 Minutes
30 Minutes
There are 20 minutes between 6:40 and 7:00.
Author:  Graeme Haw

© Copyright 2016-2024 - Education Quizzes
Work Innovate Ltd - Design | Development | Marketing